Dag 3, Juleaften 

Jeg ønsket meg mange og store Tarpon til jul og det så det ut som at jeg skulle få. Når vi ankret opp i elvemunningen i dag tidlig kl 06:00 kunne vi se mye Tarpon som rullet omkring oss. 

Jef var i dag byttet ut med en av mine faste guider Roy og allerede på første kastet han  tok en Tarpon jiggen hans. Dessverre klarte han ikke å kroke den, men ikke lenge etter var både Roy, Clifford og jeg borti fisk. Faktisk 4 napp de første 10 minuttene, men ingen satt. 

Jeg brukte flua fra morgenen i dag selv om forholdene ikke var ideelle for det. Var jo litt opptatt av å få testet det nye flueutstyret 🙂 En enhånds Orvis Bluewater 12wt 9 fots stang med en Billy Pate Tarpon snelle med anti reverse funksjon. Med denne snella skulle det være mulig å slippe på slå fingertuppene gule og blå, slik som jeg har for vane å gjøre 🙂 

Dagens 5 hugg kom på flua mi og det satt 🙂 Jeg hadde kort line ute og la hardt press på den med det samme, slik at fighten i all hovedsak foregikk på 50m eller mindre. Tarponen var ikke i nærheten av samme size som gårsdagens julegriser, men fightet godt og hadde mang høye fine hopp. Mot slutten av fighten gjorde jeg en nybegynnerfeil og løftet stanga for høyt samtidig som jeg kjører fisken hardt når fisken var tett ved båten og pang så knakk stanga i 2 ca 40cm over snellefestet 😦 

Tarponen klarte vi likevel å lande og var på omkring beskjedne 50kg. 

Snella var forresten helt fantastisk til dette fisket og kan anbefales for alle som skal fiske STOR Tarpon 🙂 

Mer fluefiske ble det dermed ikke i dag, men fortsatte å fiske med Jigg og Rappalas. Det beit på fisk jevnt og trutt frem mot lunsj, men de fleste ga bare et lite touch eller spyttet ut kroken første gang de hoppet. 

Et par av dem fikk jeg riktig nokk kost meg litt med i 30 – 40 minutter. Første av dem kroket Roy for meg og var en velvoksen Tarpon på +\- 80kg som gikk på langt ute og som ikke ønsket å bli med nærmere båten. Fightet den mesteparten av tiden på mellom 100 og 200m og når du har dem så langt unna er det vanskelig å vite når de hopper. Og når de hopper så er det viktig å slippe presset på sena, altså senke stanga, for å redusere sjansen for at den skal klare å riste ut kroken. Og det var nettopp dette som skjedde når jeg var litt uoppmerksom, den hoppet mens jeg holdt stram lite og vipps var den borte. 

Nr 2 av disse fightene var med en noe mindre og noe mer medgjørlig fisk, slik at jeg fikk den inn på den avstanden som jeg ønsket, men etter 30-40 minutters fight så bare slapp den.

Vi prøvde å holde oversikten over hvor mange fisk vi var i kontakt med før lunsj og jeg tror det var 18 eller 19 stk. Men de ville bare ikke ta skikkelig i dag 😦 

Etter en deilig lunsj hos Hilma var det pån igjen. Vi setter kursen for samme sted og var optimistiske, men det var svært lite fisk å se 😦 

Kort oppsummert så var vi i kontakt med 4 Tarpon på 4 timer, hvor en av dem satt på i noen sekunder og rakk å være en liten tur oppe i lufta før moroa var over. 

Nå er det klart for julemiddag, så noen timer søvn og så er det pån igjen 🙂 

God Jul og Tight Lines!

Helge 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s