På dag 2 ble det tellende resultat x 3 

Til tross for forholdene ble dag 2 (23 desember) en god dag 🙂

Vi startet opp kl 05:30 med surf casting, altså å fiske fra stranda. Dette gjorde jeg med stort hell for 1 år siden og håpet på tilsvarende fiske denne gangen også. Stedet dette skulle foregå var relativt fullt av lokale fiskere som fisket etter Snook, men vi gjorde uansett et forsøk. Etter 2 timers fiske uten så mye som et lite napp pakket vi sammen og dro mot elvemunningen, hvor vi fisket i går. 

Her så vi en del Tarpon som rullet i overflaten, men de 2 første timene forble det stille i stangtuppene. Når klokken var litt over 11:00 smeller det i stangtuppen min. Fish On!

Jeg fisker med mye line ute og sliter med å stanse fisken på vei ut mot det åpne hav. Samtidig sveiver Cliffords 14 år gamle nevø Jef inn den andre stanga og når wobbleren hans er ca 2 m bak båten smeller det på en Tarpon på stanga hans også. Denne er feilkroket og sitter langt bakpå hodet til fisken. 

Vi står begge og fighter fisk bak i båten, men etter en lang og god fight gikk det som det måtte gå med Jef’s fisk. Kroken rettet seg og borte var den. Min derimot satt fremdeles og vi kunne klart og tydelig se at det var en veldig stor fisk 🙂 Jeg fikk den etter hvert nærmere båten og omsider ble det tellende resultat. Clifford anslo vekta å være omkring 90kg, noe som er en tangering av min pers 🙂 Happy?? Ja!!!!

Etter et par mista etter dette så tok vi en kort tur i land med en sjøsyk 14 åring, men Clifford og jeg var klare for mer og dro rett ut igjen. 

Ikke lenge etter får jeg på en og denne hadde virkelig bestemt seg for hvor den ville. Det var ikke i samme retning som jeg ville ha den… Med rundt 250m line ute av snella og en illsint stor Tarpon i enden hadde jeg ikke noe annet valg enn å klemme til så hardt jeg kunne med begge tomlene. Det går det skjelden bra og pang så var den borte og det samme var wobbleren. Dette gangen var det den 150 pounds lederen som ikke tålte presset. 

Like etter var det på’n igjen, denne gangen har Cliffords wobbler festet seg i sena mi og når han sveivet inn beit Tarponen på hos meg. Ble derfor en del styr for å få løs wobbleren til Clifford, siden den satt fast og ikke gled på sena. Men Clifford er en gammel ringrev og klarte biffen slik at jeg fikk fortsatt kampen og landet dagens andre Tarpon 🙂 Nok en gang var det en velvoksen Tarpon på omkring 75kg. Dessverre så satt denne så godt kroket at den måtte bøte med livet og vil gi mat til maaange i landsbyen her. 

Enda var vi ikke ferdige for dagen og etter et par hits så kroket jeg kveldens siste. Først går det på en som glipper første gangen den hoppet, så går det på en ny etter jeg har sveivet et par runder og denne sitter 🙂 En skikkelig jumper som i starten er mer oppe i lufta enn nede i vannet. Fighter den lenge på rundt 200m avstand og som vanlig gir den en vanvittig god kamp 🙂 Etter 45min kamp må den gi tapt og jeg lander nok en gigant av en Tarpon på rundt 85kg. 

Dette er en langt høyere snittvekt enn jeg noen gang tidligere har opplevd, men i følge Clifford er det normalt mye stor Tarpon i elvemunningen. Ser forresten ut som at det kun blir fiske her i munningen de neste 2 dagene pga veldig røff sjø og dermed blir det nok flere på denne sizen 🙂

Totalt i dag hadde vi på 9 Tarpon, 3 av dem altså landet, 3 som ga en god fight før de takket for seg og 3 hits. Altså en relativt god dag til å være off season 🙂 

I morgen er det julekvelden og gjett hva jeg ønsker meg? 😉 

Tight Lines! 

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s