Endelig på plass i Barra del Colorado 

Da ble det endelig litt tid for å fiske igjen 🙂  Som vanlig på denne tiden av året så er det mitt lille fiskeparadis her i Costa Rica jeg skal tilbringe noen dager. 

Forventningene er ikke så veldig høye siden dette er så off season som det er mulig å komme, men noen Tarpons er jeg likevel sikker på å få 🙂 

Jeg skal prøve å legge ut en kort rapport fra hver dag jeg er her og starter med dagen i dag 22 desember.

Siden mye av dagen gikk med til å komme seg fra San Jose til Barra ble det ikke så mange timene med fiskestanga i dag, men noe action ble det da 🙂 

Vi startet fisket i en lagune høyt oppe i elva, like i nærheten av Puerto Lindo som er hvor veitransporten slutter. Vi så noen Tarpon, men ikke noen som ville bite og dermed dro vi til elvemunningen ved Barra. 

​Vi hadde ikke fått montert opp fluestanga enda og dermed var det fiske med store Rappala som gjaldt. Her ankrer vi opp båten midt ute i munningen og om det biter på må vi jobbe hardt for å unngå at fisken går for langt ut. For her er bølgene så svære at det er umulig å slippe seg etter fisken. 

Det tok ikke lang tid før det smalt på en relativt stor Tarpon og den ville selvfølgelig gå langt. Jeg ofret fingertuppene for å stanse den og klarte det med nød og neppe, men etter 15-20 minutters kamp så sa den takk for seg og forsvant. Vi så fisken godt og guiden min anslo den å være omkring 75kg. Kamp nr 2 lot ikke vente på seg så lenge og denne oppførte seg omtrent på samme måte, bare med enda større kraft. Den ville utover mot havet og jeg måtte til slutt bruke begge tomlene på spolen for å få stanset den. Resultatet var store vannblemmer på tomlene. 

Fikk den etter hvert litt med meg innover igjen før det bestemte seg for å gjøre et nytt forsøk, og for å gjøre lang historie kort så rettet den ut 2 kroker og forsvant. Denne var større enn den første! 

Totalt så var jeg borti 5 Tarpons på 2 timers fiske, hvorav det ble 3 bra fighter og 0 landa  fisk. Uansett en god start syntes jeg 🙂 

Ettermiddagsøkta gjensto og vi var overbeviste om at den ville bli minst like bra, men ført måtte vi i land å få oss litt mat. 

Når jeg gikk i land i landsbyen så jeg at det hadde skjedd store ting. De hadde fått ny gangsti. Så veldig annerledes ut, men dette var sårt tiltrengt da den gamle svært ofte lå under vann nå det regner. Og regn er det mye av her…

Etter en deilig lunsj hos Hilma med nyfisket Snook, ris, bønner m.m var det på’n igjen med fiske. 

Jeg hadde fått satt sammen den nye fluestanga og snella mi og håpet å få testet den med en stor Tarpon i enden av snøret 🙂   Mens jeg fisket med flue så fortsatte guidende mine Clifford og Jef å fiske med Rappala.

Forholdene i munningen, hvor vi ankret opp, var ideelle. Riktignok en del vind, men det var god drift i vannet. Vi ser ganske raskt noen Tarpon som er oppe og viser seg, men de tar ikke. Et par timer går og vi har ikke vært borti en eneste fisk. Mørket begynner å nærme seg og Clifford sier at vi har ca 30 min til å fiske. Like etter så smeller det i stanga til Clifford, Fish On!

Jeg får stanga og fisken vil som de tidligere utover mot havet. Til tross for allerede vonde fingre var det bare å klemme til og kjøre dem knallhardt! Jeg fikk kjørt den en god stund og det virket som at den skulle bli med inn til båten, men nok en gang glapp den pga av at krokene var rettet ut 😦 

De siste minuttene forble resultatløse og dermed noe så skjeldent om en resultatløs dag i Barra. Uansett er jeg happy med dagen siden jeg fikk 3 knallharde fighter, en litt kortere fight og 2 hits, samt superhappy med å i det hele tatt være her på dette fantastiske stedet 🙂 

I morgen er det nye muligheter. Starter dagen med litt Surf Casting kl 05:30 og så blir det rivermouth igjen 🙂 Ut på havet kan vi nok bare glemme pga vind/bølger.

Tight lines!

Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s