Lyst til å bli med Fiskekameratene på Tarponfiske til Costa Rica?

Jeg er hellig overbevist om at jeg har funnet verdens absolutt beste sted for å fiske stor Tarpon og har i lang tid hatt lyst til å få med meg andre fiskegale personer for å få vist frem dette fantastiske stedet. Har du lyst til å bli med?

Stedet heter Barra del Colorado og tettheten av Tarpon er enorm! I tillegg til at det er mye Tarpon her så er de veldig store. Hører med til sjeldenhetene å få en på under 40kg.

fullsizerender 2-2Jeg har selv fisket på dette stedet minst 1 gang pr år siden jeg fant det i 2009. Til tross for at jeg i all hovedsak har vært der offseason har jeg knapt opplevd å ikke få fisk hver dag jeg har fisket der. Faktisk opplevd å lande 7 store Tarpon på 1 dag ved 2 anledninger (offseasen). Når man tar med i beregningen at man mister minst halvparten av de man fighter og at hver fight normalt varer i 45min til 2 timer, så vil det si at man i blant fighter fisk fra man står opp til man legger seg 🙂 Dette er selvfølgelig de dagene hvor alt klaffer, men om man sier at det å lande 2-4 Tarpon pr dag er normalen.
Snittvekten på fisken er omkring 60kg og om du er heldig vil du kunne oppleve å ta de langt større og helt opp mot 100kg.

I havet utenfor Barra del Colorado finnes det også mye annet spennende å få på kroken som Tunfisk, Wahoo, Barracuda, Permit, Trippeltail, yellowfinn Jack Trewally, Snook og mye annet. Riktignok for arter som Tunfisk og Wahoo så må man velge bort Tarponfisket den dagen man fisker etter de.

Stedet vi overnatter er en sjarmerende liten fiskerlandsby uten noen veiforbindelse eller et eneste motorisert kjøretøy utover båter. Omkring en fantastisk natur med et enormt dyreliv, en stor elv med endeløst mange kanaler og laguner osv.
Stedet er svært fattig, men trygt. Atmosfæren og omgivelsene i denne lille landsbyen vil sannsynligvis være noe helt annet enn hva du tidligere har opplevd på dine utenlandsturer. Ingen luksus av noen slag, men et sted hvor du tydelig kan se at du er i den 3dje verden og som gjør opplevelsen helt unik. For meg er dette paradis på jord!

Her kan man fiske i elvene, elveutløpene ute på havet eller fra stranda. Alt fisket med unntak av fra stranda gjøres fra båt. Fra stranda kaster man med haspel med en jigg eller flue/søkke i enden av snøret. Fra båt kan man fiske med agn, jigg, flue eller wobbler, altså noe for en hver. Om du ikke har eget egnet fiskeutstyr så får du låne kostnadsfritt fra guidene der.

Man behøver på ingen måte å være noen ekspert på å fiske for å fiske Tarpon. Har du agnet eller flua uti så biter den på for hvem som helst. Teknikken med å få kroket den samt få den inn lærer du raskt. Og jeg kan garantere at du får oppleve vanvittige fighter som vil tømme deg for krefter 🙂

img_6395Om du ønsker å være med så reiser vi som en kameratgjeng, hvor du booker egen flybillett, betaler direkte for ditt eget opphold og fiske osv. Jeg vil organisere turen, booker oppholdet der, ordne transport i Costa Rica, samt være en slags reiseguide i tillegg til å være en deltagende fisker 🙂

Flybilletten ligger normalt på rundt 8000kr, mens fiske med guiding, båt, overnatting, mat og drikke koster omkring 300dollar pr døgn, pr pers.
Det må betales et depositum ved booking av fisket og overnattingen.
Varighet på en slik tur ser jeg for meg at kan være ca 1 uke med reisetid, dvs ca 4-5 dager med fiske. Men om noen ønsker å være der færre eller flere dager vil jo det være opp til hver enkelt 🙂

Om denne turen skal bli noe av så ser jeg for meg at dette bør skje i oktober/november eller april/mai. Jeg er mer enn klar for en tur alle rede i høst 🙂  Høysesong er fra april og frem til begynnelsen av november.

20588_309390165844304_1080629202_n

Syntes du dette høres spennende ut så send meg en PM, mail: helgestorihle@hotmail.com eller ring meg på 95824588, så får du mer info 🙂

NB!
På vår blogg Fiskekameratene på Facebook vil du finne flere artikler som vi har skrevet om dette stedet og noen av turene dit, samt noen redigerte filmer. Ta en titt så får du et godt inntrykk hva dette stedet har å by på 🙂

IMG_7226Tight lines!
Helge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s