Costa Rica dag 7

Farvel Costa Rica, for denne gang. Vi rundet av med en halv dags fiske frem til lunsj og deretter pakking og snuten hjemover. Forventningsfulle på plass i båten og ute ved elvemunningen før klokken 7. Strålende sol. Mye vind, så å runde av med en dag ute på havet kunne vi bare glemme, men det var vi allerede innstilt på. Morgenkaffe i båten, og så er det bare å vente. Roy kaster anker og  vi har og et bildekk med, som slepes bak båten så vi skal ikke blåse forbi ankeret oppstrøms (vinden er sterkere opp enn strømmen er ned i elvemunningen)

Dette skal bli en flott avslutning på en alldeles fantastisk uke. I går fikk vi første nappet 07:30, vil det samme gjenta seg i dag? Vi har fått fisk hver dag til nå, skal statistikken holde helt ut mon tro… Klokken nærmer seg 07:30. «Merkelig», sier Helge, «jeg synes jeg hadde borti noe som minnet om …» !!!! Stangen bøyer seg før Helge rekker å fullføre setningen.

FISH ON! 

Helge har fått på en akrobatisk Tarpon på ca 50 kg. Første gang jeg har sett en fisk ta strak baklengs salto. Jeg tuller ikke. Den spretter noe helt ellevilt. Helge har greid å slå på men så av igjen sitt gopro kamera finner vi ut etterpå, men en liten akrobatisk snutt fikk jeg fanget i sakte film med mobilen:


Det er en hektisk halvtime det hele pågår og så er det som skal vise seg å bli turens siste fisk ved båtripa. 

Med unntak av et napp for Clifford blir de neste tre timene soling og skravling og speiding etter fisk. Vi ser noen delfiner, det er alltids hyggelig.

Vi har på forhånd bestemt oss for å runde av med rolig fluefiske fra båt og litt sjakk og kos i båten, lenger opp i elva, og den planen følger vi. 

Først en avskjedsskål til elvemunningen. 

Så setter vi kursen 30 minutter oppstrøms til Banana2. Der ankrer vi opp, fisker med flue og spiller sjakk! 


Sågar får Roy et napp mens vi spiller, men fisken vil ikke være med på moroa mer enn et par sekunder. Et par timers rolig fiske der oppe og snipp snapp snute,  tiden er ute. Vi cruiser ned til Barra, langs den grønne veggen av regnskog, og der venter lunsj og taxibåt. Så er det båt,buss,taxi og veldig straks fly, så er vi på vei hjem igjen.

Hasta la vista, Barra del Colorado, Costa Rica og de fantastiske herlige guidende våre, Clifford og Roy. Pura vida! 


Skitt fiske!
GJ 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s