Costa Rica dag 3

Ja så var det den tredje dagen, og det var da det skulle skje… at fisket ikke ble som forventet! Vi hadde en flott start på dagen og oppdaget at havet var ganske flatt, og satte ivrige kursen mot det antatt beste stedet. 


Delfiner hoppet rundt båten og det var god stemning! Første driftet over, ikke ett napp. Andre driftet over like så. Til stor forundring. Etter besøk fra en fiskebåt fikk vi nyss om at stimen med Tarpon var cs 3km lenger ut på havet. Ikke tunge å be. Bånn gass! Etter en stund sakker vi på farten og begynner med trolling m fluene. Ikke lenge etter har jeg to raske napp etterhverandre. Men ikke fast fisk. Plutselig ser vi en stim med mange hundre fisker som hopper et stykke unna. Vi rekker dit og ser på ekkoloddet at det koker med fisk under oss… men neida. Den vil ikke bite. Dog er det både fascinerende og spennende å se så mye fisk plaske rundt båten. Etter et par napp så får vi fast fisk på en Jig og jeg får æren av å dra den inn. Flotte hopp, vi dessverre ikke får filmet og så stiller den seg opp under båten og blir der i 10 minutter.


 Men så gir den seg overraskende lett og er få strakser senere ved båtripa. Den slippes fri uten at vi løfter den opp for bilde og er på 55 kg. 

Men etter det er det fortsatt veldig stille og ingen fler napp. Vi forsøker å ankre i munningen før lunsj men og uten hell, så da blir det kort lunsjpause bestemmer vi oss for. Vi skal etter lunsj forsøke oss oppstrøms i elven før munningen skal utforskes som avslutning på dagen. Kort sjekk av jobbmail og chat m familien fra hengekøyen blir det og tid til. 

Helge rusler rundt og tar noen bilder fra fiskelandsbyen vi bor i. 


Kort lunsjpause da vi har mye på på programmet etter lunsj. Først oppstrøms og til Banana2 hvor vi hadde napp i går. 


På veien ser vi et par krokodiller, en som vi rekker å ta bilde av. 


Hadde vurdert å bade, men når Clifford sier at de blir opptil 5 meter og glefser i seg 100kilos Tarpon som bare det, slutter jeg å dingle med beina over rekka… (dyppet de lenge i vannet i går, hadde jeg bare visst). 

Fremme på Banana2 ankrer vi opp på samme sted som  i går. Ingen aktivitet i vannet og varmt i luften. Solen steker. 

Så kommer det et gigantisk KJEMPEPLASK rett v båten. Så stor Tarpon finnes ikke, og det ligner mer på  en ubåt i sakte film. Det er en Manatee (Sjøku) som vi er så heldige å se, men rekker ikke å ta bilde av. Flott naturopplevelse! 

Etter en time i elven uten napp setter vi kursen for elvemunningen med store forhåpninger! For å gjøre en lang historie kort; 3 timer uten napp! 

Men så eksploderer det. I løpet av kort tid har vi alle hatt napp og Helge med den råeste opplevelsen; han kjører en fisk,  og mister den, for så å få på en ny fisk idet han sveiver inn! Dagens Dobbel! 


Men heller ikke den blir med særlig lenge og snart er det mørkt og vi må gi oss.

Men gjett om vi gleder oss til i morra! 
Skitt fiske! 
GJ 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s