Første dag i Costa Rica 

Nå begynner eventyret, og Fiskekameratene skal på sin første felles fisketur  til Costa Rica. Helge har planlagt turen, og jeg er spent deltager – kan det virkelig være så ellevilt fiske som Helge har antydet? Vel, først venter et døgn i fly, og en overnatting i San José før et par timeslange taxiturer gjennom jungelen tar oss til elvebredden.

Vi er et par timer etter skjema, men vet at vi rekker et par timers fiske om vi er effektive. Det er bare å la båten gi gass.


Etter en kort av og pålessing setter vi kursen for munningen. Verdt å nevne at stedet vi bor på ligger ca en halvtime med båt nedstrøms fra nærmeste veistripe, som i seg selv var veldig humpete de siste 30km… Vi bor med andre ord midt ute i jungelen, nord i Costa Rica på den karibiske siden, på grensen mot Nicaragua. Her skal vi være i 6 døgn, med guiden Clifford og båtfører Roy. Første etappe er ut av munningen gjennom ettermiddagsdønningene.

 

Dernest er det ut med fiskeutstyret, og Helge er veldig ivrig og har allerede riggen klar med selvbundet flue og greier.  Helge med svart og rød flue, jeg med hvit og rød. Får vi fisk på den korte tiden vi har til rådighet? Vi må tilbake før det er mørkt. Bare å komme igang. Etter ca 15 minutter, BANG! Helge har på fisk.


Sjelden sett et vakrere syn i solnedgang!

Om noen lurer på om det er action, sjekk her:

 

Så får jeg fortsette å fiske mens Helge har på sin Tarpon. BANG, rykk og slipp, jeg har på min første Tarpon, i ca 3 sekunder før den slipper. Rekker å få pulsen opp, før den faller i takt med at Clifford forklarer meg alt jeg gjorde feil da jeg forsøkte å kroke den. At jeg ikke drar inn snøret for å sjekke flua viser seg å være en enda større feil som gjør at jeg fisker en halvtime til (mens Helge fighter med sin Tarpon foran i båten) før jeg drar inn og ser at det er ikke noe flue der. Det var snøret i overgangen til leader som røyk idet fisken gikk på. Så mye for feil teknikk. Er det lov å banne nå? Jeg har kastet bort dyrebar fisketid og solen er snart nede. Får heller bruke tiden til å dokumentere Helges opplevelse;


Så kommer det en ny dag i morgen. Vi skal opp klokken 6 og fiske hele dagen. Vi har behørig med film fra gopro men det tar tid å klippe og se på, så her blir det i første omgang korte oppsummeringer per dag, neste 6 dagene (om landsbyens eneste wifi holder koken, bruker ca ett minutt per bilde). Ser frem til å få min første Tarpon i morgen, og håper neste blogginnlegg blir om den!

Skitt Fiske!

GJ

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s