Pinlige situasjoner gjennom årene som guide i Namsen

Når man jobber som guide så treffer man mange forskjellige folk, har mange interessante samtaler og ikke minst opplever mye rart. Tenkte å dele et par av disse 🙂 Kan selvfølgelig ikke ha med bilder av de involverte og velger derfor å bare krydre teksten med noen flotte bilder jeg har tatt fra elva.

Starter med å fortelle en historie av den virkelig pinlige sorten og hvor jeg selv er den som driter meg kraftig ut…

Vi hadde en gruppe fra næringslivet som gjester hos oss. Selskapet er vel å regne som faste gjester, men bortsett fra et par nøkkelpersoner så er det i hovedsak nye fjes hvert år.

Når den første økta skulle starte fikk jeg med meg en av de nye, en kar som var svært hyggelig, pratsom og som jeg i tillegg vil beskrive som litt over snittet ”dandy”, altså av den litt feminine sorten.

I løpet av økta fortalte han meg om ulike turer han hadde hatt opp til Finnmark og andre steder. Turkameraten omtalte han som ”han jeg var sammen med da”. Folk er jo så åpne om sin seksuelle legning i dag og i mitt hode var det helt klart at denne karen var en åpen homofil. Uansett legning så hadde vi i alle fall 4 svært hyggelige timer ute på elva! Den neste økta ønsket han å ha meg som guide igjen.

Uten at jeg helt husker hva jeg hadde tenkt å fortelle så sa jeg: jeg forstår at du er homofil, men ble brått avbrutt. Hva!!!, jeg er gift og har 2 barn, sier han.

Det blir pinlig stille fra oss begge frem til jeg etter prøver å stotre frem en forklaring på hvordan jeg kunne tatt så feil 🙂 Å si noe slikt er vel kanskje ikke det beste i forhold til en manns stolthet og manndomsfølelse…

Følelsen jeg hadde var i alle fall vanskelig å beskrive og jeg regner med at han ikke hadde det særlig mye bedre. Selv hadde mest lyst til å hoppe ut av båten og svømme i land, men jeg hadde igjen rett i underkant av 4 timer igjen av økta…

Heldigvis var denne mannen sporty og tok det som en mann, men må vel innrømme at økta føltes betydelig lengre enn hva den var 😊

Så gjenstår det å se om de noen gang vil komme tilbake 😉

img_2323

En annen episode var jeg kun tilskuer og det var vel nettopp dette, at jeg sto sammen med flere på avstand å så på som gjorde historien til hva den er 😊

Hos Namsen Adventure har vi vært et roerteam med over 20 roere. En av dem, som jeg ikke skal nevne med navn, er en svært godt likt og en fantastisk trivelig kar som det alltid skjer noe rundt 😊

Vi hadde en familie som gjester hos oss. Det var ett ektepar med voksne døtre og en sønn, samt svigerbarn. Fisket var fantastisk disse dagene og innad i gruppa ble det landet flere store laks på hver økt, og stemningen var derfor god 🎣🐟😊🎉

Vi hadde vært ute på elva i ca 4 timer og økta var derfor ferdig. 4 eller 5 av båtene fisket på valdet Ristad og alle disse båtene, foruten 1 hadde allerede lagt inntil brygga.

Mens gjester og guider som var ferdige fremdeles står på brygga og skravler kan vi se at den siste båten nærmer seg og at de får på laks. Dette er den ene dattera til ”sjefen” og denne omtalte guiden. De er fremdeles rundt 100m unna oss, slik at vi ikke kan se alt i minste detalj, men ser at de først sveiver inn de 2 sengene uten fisk før de sendes til guiden som legger de fremover i båten.

Deretter tar denne unge kvinnen stanga med laksen, altså alt som normalt. Men mens hun sitter og fighter laksen ser vi at guiden lener seg fremover og tar armene omkring henne og gir henne hva som ser ut som en god klem. Merkelig tenkte jeg for meg selv… Ikke så unormalt at det kan bli en klem etter å ha landet en laks, men mens man fremdeles fighter laksen var noe mer uvanlig…

Enda merkeligere var det at denne kosen ble veldig lang og ikke så ut til å noen gang stoppe. Vi kunne etter hvert se at hendene til guiden var plassert rett på brystene til denne unge damen. Ingen av oss som sto og så på sa et eneste ord, men vi hadde nok alle mange rare tanker i hodene våre og lurte fælt på hva som foregikk 🤪

Uten at jeg turte å spørre, så kan jeg tenke meg at det måtte være ganske spesielt for faren å stå å se på dette. Etter hvert mistet de laksen og etter hvert slapp også guiden taket i den unge kvinnen.

Når de kom inn til brygga ble det ikke utvekslet mange ordene før vi satt oss i bilene og kjørte tilbake til gården. Det var ingen som turte å spørre høyt mens alt av familie og denne kvinnen sto der. Men så fort vi var tilbake til roerbua måtte vi spørre hva f… han hadde drevet med.

Guiden selv hadde ikke forstått hvordan dette hadde sett ut fra ”sidelinja” og forklarte at når de 2 stengene som først ble sveivet inn ble sendt til han, så hadde den ene wobbleren hektet seg fast foran på redningsvesten til denne kvinnelige fiskeren. Siden hun satt med den siste stanga og fightet fisk skulle guiden prøve å få løs kroken, men det endte med at han kroket seg selv slik at de 2 begge satt festet i den samme kroken en stund 🤪

Dette er ikke første gangen denne guiden får ting til å se litt merkelig ut og helt sikkert ikke siste. Tar derfor en historie til hvor samme guide er hovedperson 😊

img_6202

Et år hadde vi besøk av et TV team fra England som skulle laget et program om nordiske mat-tradisjoner. Det var en kjendiskokk og teamet rundt han. Den omtalte guiden fikk med seg den kvinnelige produseren i båten og det var nettopp de som fikk på storlaksen. De gikk i land for å lande fisken, mens kamerateamet holdt seg ute i båten på elva og filmet.

Denne dama som fightet laksen hadde ingen erfaring med laksefiske og plasserte bakenden på stanga godt mellom beina slik at snella var helt oppe i skrittet hennes. Laksen drar ut mye sene og guiden bestemmer seg for å juster bremsen. I stedet for å be henne om å endre posisjon på stanga, så setter han seg ned på kne foran henne og foretar justeringen der hvor snella er. Denne operasjonen gjør han flere ganger i løpet av fighten.

Regner med at jeg ikke behøver å forklare hvordan og hvor merkelig dette så ut, men kan nevne at hele laksefighten var kippet bort fra TV programmet, til tross for at dette var med god margin den største laksen som ble tatt 😊

Stemningen blant oss guider hos Namsen Adventure har alltid vært fenomenalt god og når slike ting skjer må man regne med å bli herjet litt med, uten at noen vil ta seg nær av det 😊

Tight Lines!

Helge

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s