”Fiskekameratene” forbereder seg til tur :)

Helt siden jeg oppdaget dette fantastiske fikse-eldoradoet, Barra del Colorado i Costa Rica har jeg drømt om å kunne få med meg noen av mine beste fiskekompiser dit. Slik at de skal kunne se og få oppleve hvor vanvittig bra dette er.

Jeg har riktignok ved 2 anledninger hatt med meg bekjente dit. Den første gangen en god kamerat fra Gjøvik, men som langt fra er noen lidenskapelig fisker. Den andre gangen min svoger fra Costa Rica, som jeg har postet en film fra tidligere, som heller ikke kan karakteriseres som noen fisker.

Begge fikk oppleve å få flere store Tarpon og vil garantert huske oppholdet med stor glede. Gjøvik kameraten var den som var med, fikk den største Tarponen av disse 2, en på rundt 75kg. Fisken kan ses på bilde, hvor vi måtte være 3 pers for å klare å løfte den, samt holde den stille mens den ble foreviget 🙂 Kopisen min er denne karen i midten som du bare ser lua av.

381040_10150447392846625_597531624_9178781_1034556289_nUansett tenker jeg at opplevelsen, både for den som er med og for meg, vil være enda større for en som er lidenskapelig fisker. En person som hele livet har drømt om den ultimate fighten og som bruker mesteparten av sin fritid på nettopp å fiske.

img_6335Nå, hele 7 år etter at jeg først oppdaget stedet, skal dette bli virkelighet. Geir Jarle og jeg har bestemt oss for å dra og flybillettene er allerede bestilt. Lua og resten av bekledningen på bildet, kan kan legges igjen hjemme og byttes ut med sandaler og shorts 🙂

Første uka i april har vi lagt opp til et 6 dagers opphold i Barra del Colorado med knallhardt fiske, fra tidlig om morgen til sent på kvelden. Dvs så lenge det er dagslys så kommer vi til å jakte etter den store Tarponen i området 🙂

img_1526Denne tiden i april er hva som regnes for å være starten av høysesongen for fisket der og forventningene våre er skyhøye. Havet vil normalt være flatt, uten vind og særlige bølger. Sardinene vil dermed trekke inn fra det åpne hav i store stimer og Tarponen vil følge etter i store mengder. Under slike forhold vil vi jakte etter de store stimene av Tarpon som lett kan ses når de ruller i overflaten.

Jeg er på ingen måte bekymret i forhold til om vi skal få fisk eller ei, for det er jeg 100% sikker på at vi vil få i store mengder. Så om jeg skal si at jeg har noen som helst bekymring i forhold til denne turen, så må det være hvordan kroppene våre vil føles etter 6 dager der. Jeg har nemlig aldri vært der mer enn 4 dager i strekk tidligere og da har det vært offseason. Bare 2 eller 3 ganger har jeg vært der i hva som kan kalles sesong, men da bare et par dager om gangen. Opplever man 1 eller 2 dager med veldig godt fiske, så føles gjerne kroppen som om den har blitt overkjørt av en lastebil. Musklene verker og man orker knapt å løfte maten eller drikke opp til munnen når kvelden kommer… Men jeg vet med Geir Jarle og meg at det å redusere antall timer med fiske en dag for å slappe av litt aldri vil være et tema 🙂

Jeg kommer til å legge opp til et variert fiske. I tillegg til å fiske fra båt ute på havet og i elva vil vi bedrive noe Surf Casting, altså i havet fra strandkanten. Selv om jeg ikke er noen stor tilhenger av trolling så vil vi også prøve det litt etter Tunfisk, Wahoo og andre spennende arter bare for å veksle på litt 🙂 Har nemlig en liten drøm om å engang ta en stor Wahoo. Disse har jeg hatt på ved et par anledninger både i Honduras og langs Stillehavskysten i Costa Rica, men dette har skjedd når jeg ikke har fisket etter de og ikke har hatt på stålfortom. Og da har det gått som det må gå…

En av de tingene jeg er mest spent på er å prøve fluestanga etter Tarpon oppover i elva. Jeg har riktig nok prøvd dette før, men aldri opplevd å fått noen hits. April er derimot den beste måneden for nettopp dette fisket og jeg er derfor helt overbevist om at vi nå skal få suksess i elva denne gangen. Disse elvene er sjelden over 2 meter dype og det vil derfor bli noe helt annet å fighte en stor Tarpon der, kontra ute på havet hvor den ofte går dypt under store deler av fighten. Jeg har også tidligere fightet mange Tarpon på grunt vann når jeg har drevet med Surf Casting, men hvor jeg bedriver dette fisket har det ikke vært mulig å bruke fluestanga. Det vil derfor gjøre opplevelsen enda større å kunne få oppleve å ta den på fluestang i elv, hvor jeg regner med at fisken vil være mer oppe i lufta enn under vann 🙂

De første årene i Barra har jeg brukt fluestanga til guiden min, Clifford. Han har også bunnet alt av fluer vi har brukt. Selv om både fluestang og fluer har vært av bra kvalitet, så er det jo slik med flere av oss fiskere at vi er utstyrsfreaker og ønsker å ha vårt eget utstyr, selv om vi ikke trenger det. Koste hva det koste vil…

Før turen jeg hadde for et par måneder siden, var det egen fluestang og snelle som jeg måtte ha selv. En enhånds G.Loomis CrossCurrent 9fot, 12Weight med en Loop Classic 1013 snelle, noe som jeg tror skal være utmerket utstyr for dette fisket.

img_3630-2

Det nye for turen som kommer er selvbunnede fluer som står for tur. Jeg har i godt over 30år laget egne fluer for ørret og laksefiske, men å lage egne Tarpon fluer har inntil nå vært uprøvd. Først har jeg måttet skaffe en masse nytt materiale, kraftige nok kroker (Tiemco 600SP 4/0) har jeg måtte bestille fra utlandet.

Det å binde en Tarpon flue virker til å være en enkel sak, men så gjenstår det å se om de vil fiske like godt som Clifford´s fluer. Har i alle fall laget så mange at jeg vil bli overrasket om ikke minst et par av de vil kunne brukes 🙂 Her noen bilder av fluene, hvor noen har spurt meg om jeg har funnet inspirasjon fra The Muppet Show 🙂

Svart/Rød og Svart/Lilla er farger som er mye brukt alle steder de fisker etter Tarpon, mens jeg har aller best erfaring med Rød/Hvit.

FullSizeRender 5Vi håper og regner med at vi har mange gode opplevelser å skrive om når vi kommer hjem etter denne turen. Forhåpentligvis vil dette igjen gi noen av dere både lyst og inspirasjon til gjøre noe tilsvarende, å leve ut deres ”våteste” fiskedrøm 🙂

Tight Lines!

Helge

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s